Vitamíny skupiny B jsou v tomto doplňku přirozeně obohaceny v kvasnicích, což může být výhodné pro ty, kteří preferují tento druh zdroje vitamínů skupiny B. Kombinace vitamínů skupiny B v jednom doplňku zajišťuje synergický účinek, kdy jednotlivé vitamíny spolupracují na podpoře různých tělesných funkcí. B-Complex Lalmin® je vhodný i pro vegany.
Pro výrobu B-Complex Lalmin® se používají kvasnice Saccharomyces cerevisiae, které jsou známé svými výživovými vlastnostmi. Kvasnice se pěstují v kontrolovaných podmínkách, které zajišťují optimální růst. Tento proces zahrnuje poskytování živného média bohatého na cukry, minerální látky a další živiny. Během kultivace se k živnému médiu přidávají vitamíny skupiny B. Kvasnice tyto vitamíny absorbují a začleňují je do své buněčné struktury. Tento proces je znám jako "biofortifikace". Kvasnice pokračují v růstu a fermentaci, během které se dále množí a obohacují o vitamíny skupiny B. Fermentace se provádí v nádržích za kontrolovaných teplot a dalších podmínek, které podporují optimální růst a obohacení. Po dokončení fermentačního procesu se kvasnice sklízejí. Tento krok zahrnuje separaci kvasnic z kultivačního média. Sklizené kvasnice se suší, aby se získal stabilní produkt s dlouhou trvanlivostí. Sušené kvasnice obohacené vitamíny B se dále zpracovávají do požadované formy, například prášku, který je určen např. pro doplňky stavy.
Schválené zdravotní tvrzení:
Riboflavin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k udržení normálního stavu sliznic, přispívá k udržení normálních červených krvinek, přispívá k udržení normálního stavu pokožky, přispívá k udržení normálního stavu zraku, přispívá k normálnímu metabolismu železa, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Thiamin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normální psychické činnosti, k normální činnosti srdce.
Vitamin B12 (Kyanokobalamin) přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k normální tvorbě červených krvinek, přispívá k normální funkci imunitního systému, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, se podílí na procesu dělení buněk.
Vitamin B6 přispívá k normální syntéze cysteinu, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, přispívá k normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k normální tvorbě červených krvinek, přispívá k normální funkci imunitního systému, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k regulaci hormonální aktivity.
Doplňkový příjem kyseliny listové zvyšuje u těhotných žen hladinu folátu. Nízká hladina folátu u těhotných žen je rizikovým faktorem pro vznik vad neurální trubice u vyvíjejícího se plodu. Cílovou populací jsou ženy v reprodukčním věku a příznivého účinku se dosáhne při doplňkovém denním příjmu kyseliny listové 400 μg v době nejméně od jednoho měsíce před početím a do tří měsíců po početí.
Niacin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální činnosti nervové soustavy, přispívá k normální psychické činnosti, přispívá k udržení normálního stavu sliznic, přispívá k udržení normálního stavu pokožky, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Kyselina pantothenová přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, přispívá k normální syntéze a metabolismu steroidních hormonů, vitaminu D a některých neurotransmiterů, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, přispívá k normální mentální činnosti.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?