V těle se Beta karoten konvertuje na vitamín A (retinol). Vitamín A přispívá k normálnímu metabolismu železa, k udržení normálního stavu pokožky a zraku. Podporuje správní funkci imunitního systému.
Beta-karoten je přirozený pigment a prekurzor vitamínu A, který se nachází v mnoha rostlinných potravinách. Patří do skupiny karotenoidů, což jsou antioxidanty, které dodávají mnoha druhům ovoce a zeleniny jejich jasné barvy, především oranžové, žluté a červené. Beta-karoten je hojně přítomen v různých rostlinných potravinách, zejména v těch s jasnými barvami, jako jsou meruňky, papája, mango, mrkev, dýně, sladké brambory, špenát, kapusta, brokolice, červená paprika, rajčata.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?