Chlorella je mikroskopická jednobuněčná řasa, která se vyskytuje ve shlucích nebo jednotlivě ve slané i sladké vodě. Je to typická zelená potravina, která pochází z Asie, kde je velmi ceněná pro vysoký obsah bílkovin a celé řady dalších živin. Chlorella je jeden z nejkomplexnějších potravinových zdrojů na světě. Přirozeně obsahuje velký rozsah nutrientů a fytonutrientů (aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, draslíku, fosforu, biotinu, hořčíku, vitamínů skupiny B) a má největší obsah chlorofylu ze všech rostlin na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tucích a dává rostlinám jejich typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl důležitý a bohatý zdroj hořčíku, jehož funkce zahrnují stovky enzymatických pochodů v těle. Její příjem je pro vegany zásadní, protože se jde o bohatý zdroj železa.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?