Glutathion (GSH) je tripeptid složený z aminokyselin glutaminu, cysteinu a glycinu. Je přítomen v každé buňce těla a hraje klíčovou roli v mnoha biologických funkcích. Nejvyšší koncentrace glutathionu se nachází v játrech. Glutathion je také hojně přítomen v ledvinách, srdci, plicích a dalších orgánech. Glutathione tvoří jednu z hlavních obranných linii těla.
Glutathion v potravě nejčastěji najdeme v mase, ovoci, pivovarských kvasinkách, luštěninách a zelenině, zejména v té, která obsahuje síru (v brokolici, květáku, zelí, česneku, kapustě nebo cibuli). Přírodním zdrojem glutathionu jsou také některé bylinky, například řeřicha.
Když se u doplňku stravy s L-Glutathionem uvádí, že obsahuje extrakt L-Glutathionu s koncentrací 99 %, vypovídá to o vysoké čistotě a standardizaci. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 99 % L-Glutathionu, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah odpovídá deklarované hodnotě.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?