Kyselina listová patří mezi vitamíny skupiny B. Přírodní zdroj tohoto vitamínu najdeme převážně v zelenině, bohužel se jí značné množství ztratí při tepelné úpravě. Další možností, jak zajistit tělu dostatečné množství tohoto vitamínu je užívání doplňků stravy, které se vyznačují proti tepelně upraveným potravinám mnohem vyšší biologickou využitelností. Kyselina listová je v lidském organismu spojená s mnoha zásadními procesy - její účinky a vliv byly mnohokrát popsány a jsou velmi dobře známé. Kyselina listová v našem produktu pochází od renomovaného evropského výrobce BASF a má certifikaci Halal, Kosher, Pareve.
Schválené zdravotní tvrzení:
Doplňkový příjem kyseliny listové zvyšuje u těhotných žen hladinu folátu. Nízká hladina folátu u těhotných žen je rizikovým faktorem pro vznik vad neurální trubice u vyvíjejícího se plodu. Cílovou populací jsou ženy v reprodukčním věku a příznivého účinku se dosáhne při doplňkovém denním příjmu kyseliny listové 400 μg v době nejméně od jednoho měsíce před početím a do tří měsíců po početí.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?