Přírodním zdrojem lecitinu je sójový olej. Lecitin patří mezi fosfolipidy a je součástí všech buněčných stěn v organismu. Fosfolipidy jsou složkou vnější buněčné membrány živočichů a rostlin. Lecitin je průvodní látkou tuků a mastných kyselin a zvláště hojně se nachází ve vaječných žloutcích a buňkách semen rostlin. Buněčná membrána skoro všech buněk se skládá z lipidové dvouvrstvy. Lecitin je podstatný pro tvorbu biomembrán.
Vitamín E je vitamín rozpustný v tucích, což znamená, že jeho příjem by měl být doprovázen konzumací mastných kyselin. Nejlepším způsobem, jak zajistit dostatečný příjem tohoto vitamínu, je užívat ho po jídle nebo během jídla. Vitamín E je považován za jeden z nejdůležitějších vitamínů v lidském těle. Existuje osm druhů vitamínů E, mezi které patří tokoferoly a tokotrienoly. Jednou z nejaktivnějších forem je DL-alfa-tokoferylacetát, což je syntetická forma vitamínu E. Vitamín E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Vitamín E lze doporučit všem, kteří se zaměřují na zdravý životní styl. Jeho užívání může být součástí každodenní stravy. Aktivita vitamínu E se může zvyšovat při současném působení selenu. Nejlepší způsob, jak zajistit efektivní absorpci vitamínu E, je užívat ho společně s jídlem, které obsahuje tuky. To zajišťuje, že tělo může vitamín E správně vstřebat a využít.
Schválená zdravotná tvrzení
Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?