Kořen Macy peruánské se užívá již tisíce let. Během staletí si tato malá, ale přesto velmi významná zelenina našla místo v různých kulturách a zemích. Maca roste v jihoamerických horách ve výšce 3000 až 4000 metrů nad mořem, kde jsou velice drsné a nepříznivé podmínky. V těchto výjimečných podmínkách nerostou takřka žádné rostliny, dalo by se říci, že Maca je z tohoto pohledu vyjímečná. Možná i díky tomu znali kořen macy už i staří Inkové a hojně ho používali pro jeho skvělé vlastnosti.
Maca obsahuje různé vitamíny (např. vitamín C, B-vitamíny) a minerální látky (např. železo, draslík, vápník, měď, zinek, mangan), glukosinoláty a polyfenoly a kompletní profil esenciálních aminokyselin.
V našem výrobku používáme žlutou macu, která má krémovou barvu a v Peru je nejoblíbenějším druhem.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?