Instantní, drcené ovesné bezlepkové vločky jsou vyrobeny ze speciální odrůdy ovsa, která vychází z původní bezlepkové odrůdy, známé tisíce let, která má sice nižší výnosy, ale vyznačuje se jemnou chutí a výbornou stravitelností. Bezlepkové ovesné vločky jsou dobrým zdrojem esenciálních vitamínů a minerálů, včetně skupiny vitamínů B, železa, manganu a zinku. Pokrmy připravené z těchto vloček mají velmi jemnou a krémovou konzistenci.
Pro ty, kdo mají celiakii nebo jsou citliví na gluten, jsou ovesné bezlepkové vločky ideální volbou, protože přirozeně neobsahuje lepek. To je činí skvělou alternativou k běžným pšeničným moukám a umožňuje bezpečné pečení a vaření pro tyto jedince bez rizika zdravotních komplikací spojených s konzumací glutenu. Ačkoliv jsou ovesné bezlepkové vločky nízkokalorické, poskytují dostatečné množství energie pro běžné denní aktivity díky svému obsahu složitých sacharidů. Tyto sacharidy se v těle uvolňují pomalu, mají nízký glykemický index, čímž poskytují stabilní zdroj energie. Ovesné bezlepkové vločky jsou tak atraktivní volbou pro ty, kteří preferují aktivní životní styl a hledají bezlepkové a udržitelné alternativy v jejich stravě. Bezlepkové ovesné vločky jsou významným zdrojem rozpustných i nerozpustných vláknin. Zasytí nás tedy na delší dobu a zároveň pomáhají krotit chutě na sladké v pozdních odpoledních hodinách.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?