Rutin patří mezi bioflavonoidní glykosidy. Nachází se v různých rostlinách, nejčastěji ve vysokých koncentracích v pupenech a květech jerlínu japonského (Sophora japonica). Rutin je známý pro své biologické vlastnosti. Bioflavonoidy jsou látky, které některému ovoci a zelenině dodávají chuť a barvu. Najdeme jej v jablečné slupce, pohance, routě vonné, citrusových plodech a černém čaji.
Hlavním zdrojem rutinu jsou pupeny Sophora Japonica. Rutin je extrahován a koncentrován, aby dosáhl požadované čistoty 95 %. Pupeny jerlínu japonského jsou sklizeny a následně sušeny, aby se zachovala jejich bioaktivní složky. Sušené pupeny jsou zpracovány extrakcí pomocí rozpouštědel, aby se získal rutin. Získaný extrakt je dále čištěn a koncentrován, aby obsahoval 95 % rutinu. Pokud se u doplňku stravy uvádí, že obsahuje extrakt rutin s koncentrací 95%, vypovídá to o vysoké čistotě a standardizaci. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 95 % rutinu, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah odpovídá deklarované hodnotě.
Vitamín C, také známý jako kyselina askorbová, je ve vodě rozpustný vitamín, který je nezbytný pro různé tělesné funkce. Je to silný antioxidant, který přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci dásní, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kůže, k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci zubů, k normálnímu energetickému metabolismu, k normální činnosti nervové soustavy, k normální psychické činnosti, k ochraně buněk před oxidativním stresem, ke snížení míry únavy a vyčerpání a zvyšuje vstřebávání železa.
Schválená zdravotná tvrzení
Vitamin C přispívá k normální psychické činnosti, k normální funkci imunitního systému, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Vitamin C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vitamin C přispívá k regeneraci redukované formy vitaminu E, zvyšuje vstřebávání železa. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév,funkci kostí a chrupavek, funkci dásní, kůže a zubů.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?