Serrapeptase je přírodní, bílkoviny štěpící proteolytický enzym, který produkuje přátelská bakterie z rodu Serratia, žijící ve vnitřnostech bource morušového. Serrapeptáza byla objevena v 60. letech minulého století a od té doby se stala široce studovanou a využívanou složkou v různých oblastech doplňků stravy. Přestože byla původně izolována z bakterií vyskytujících se v trávicím traktu bource morušového, dnes se serrapeptáza vyrábí pomocí fermentace těchto bakterií za laboratorních podmínek.
Tento proces zahrnuje několik kroků:
Serrapeptázu plníme do značkové rostlinné tobolky z hypromelozy Drcaps®, která je rozpustná až v tenkém střevě. Jde tedy o speciální značkovou kapsli, která prochází žaludkem v nezměněné podobě. Serrapeptase je to proteolytický enzym, izolovaný z bakterie, která nevyvolává onemocnění (enterobakterie Serracia E15). Při vyšších koncentracích Serrapeptase v kapsli může vyvolávat zažívací potíže.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?