Shiitake, známý také jako houževnatec jedlý (Lentinula Edodes), je druh houby pocházející z Japonska. V této oblasti je po tisíce let velmi oblíbená. Existují záznamy o Shiitake sahající až do doby před 2000 lety. V Japonsku je shiitake často nazýván "elixírem života" kvůli svému obsahu polysacharidové vlákniny, přírodnímu zdroji β-glukanů (lentinany), eritadeninu a dále obsahu vitamínů B2, B6 a D, provitamínu D2, mědi, selenu, kyseliny pantothenové, zinku a manganu.
Když se u doplňku stravy se Shiitake uvádí, že obsahuje 30% polysacharidů, znamená to, že témeř třetina obsahu extraktu z hub Shiitake je tvořena polysacharidy. Polysacharidy jsou dlouhé řetězce sacharidových molekul, které mají různé biologické vlastnosti. Standardizace extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 30% polysacharidů, což přináší konzistentní kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah polysacharidů odpovídá deklarované hodnotě.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?