Spirulina je mikroskopická sladkovodní sinice, která přirozeně obsahuje větší množství důležitých živin a fytonutrientů. Kromě toho, živiny poskytnuté tělu Spirulinou, jsou lépe vstřebávány tělem. Obsahuje totiž mimo jiné vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamin C, vitamin D, vitamin A a vitamin E, karoteny a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v tucích a dává rostlinám jejich typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl mimo jiné důležitý a bohatý zdroj hořčíku. Příjem spiruliny je pro vegany velmi vhodný, protože jde také o bohatý zdroj železa. Denní dávku jsme stanovili nižší, s ohledem na to, aby nedošlo k předávkování např. železem. Proto je možné naši Spirulinu užívat i v dlouhodoběji. Naše Spirulina pochází z kvalitního zdroje, neobsahuje (ověřeno laboratorním testem) těžké kovy, ani mikrocystiny (jedovaté látky produkované sinicemi), které mohou mít ničivý dopad na játra, ledviny i mozek. Sdělení francouzského ANSES v roce 2017 vyjádřilo znepokojení nad tím, že doplňky stravy se spirulinou mohou být kontaminovány mikrocystiny. Světová zdravotnická organizace mikrocystiny zařadila na seznam potencionálně karcinogenních látek.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?