L-Tyrosin je neesenciální aminokyselina, což znamená, že tělo si ji může syntetizovat samo, ale také se běžně nachází v mnoha bílkovinných potravinách. Jako doplněk stravy je L-Tyrosin často používán v různých formách, a může být získáván i z rostlinných zdrojů, včetně kukuřice, jako v našem případě. Když se L-Tyrosin vyrábí z kukuřice, proces zahrnuje biotechnologické metody, jako je fermentace. Během fermentace mohou jsou použity specifické kmeny mikroorganismů, které přeměňují cukry z kukuřice na L-Tyrosin. Tento proces je šetrný k životnímu prostředí a umožňuje výrobu L-Tyrosinu bez nutnosti použití živočišných zdrojů, což je výhodné pro vegetariány a vegany. L-Tyrosin v doplňcích stravy je často vyhledáván a je populární mezi lidmi, kteří se zajímají o aktivní životní styl.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?