Tělo dospělého člověka obsahuje přibližně 3,5 až 5 gramů železa. Nejvíce železa v lidském těle se nachází v červeném krevním barvivu (hemoglobinu). Hemoglobin potřebují naše červené krvinky k tomu, aby mohly správně fungovat a zajišťovat tím dokonalé zásobování všech tělesných buněk kyslíkem. Železo je však nenahraditelné nejen pro krvetvorbu, ale také například pro normální fungování imunitního systému. Železo se rovněž podílí na procesu dělení buněk. Protože si naše tělo neumí železo samo vytvořit, je vhodné abychom ho v případě potřeby doplňovali.
Glukonát železnatý je forma železa, která je chemicky sloučeninou glukonové kyseliny a železa. Používá se především jako doplněk stravy pro zvýšení hladiny železa v těle. Tato forma železa je považována za dobře vstřebatelnou a šetrnou k trávicímu traktu. Vyrábí se z glukonové kyseliny a železných solí (obvykle železnatého sulfátu). Glukonová kyselina je neutralizována železnatou solí, což vede k tvorbě glukonátu železnatého. Po neutralizaci je roztok glukonátu železnatého vyčištěn a následně vysušen do práškové formy.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikacebezpečnosti a kvality potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?